Nieuws

 

Layar

01-mrt-2010
Logo Layar

Layar, niet alleen de hype van 2010, maar vooral zeer doeltreffend en eenvoudig.

 

Met Layar kun je op je IPhone of Android telefoon in de buurt zoeken naar veel verschillende doelen, bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde geldautomaat of hotel. Of u wilt meer weten over het huis dat te koop is waar u nu voor staat en direct telefonisch contact opnemen met de makelaar of een e-mail/sms sturen.

Via Objectmap kunnen bedrijven snel en eenvoudig hun Points of Interest (objecten) tonen in de Layar applicatie. Met Objectmap kan iedereen in een paar stappen augmented reality oplossingen realiseren.

Klik hier voor meer informatie.


Google Maps met lijnen en vormen

14-apr-2009

Om grotere objecten en lijnen weer te geven op een Google Maps kaart, kunt u nu, bij het toevoegen van objecten, gebruik maken van de optie lijnen of vormen. Lijnen kunt u bijvoorbeeld gebruiken bij:

 • Waterwegen
 • Wegwerkzaamheden
 • Omleidingen
 • Fiets- en wandelroutes
 • Optochten/parades
 • Veerverbindingen


Vormen/vlakken kunt u bijvoorbeeld gebruiken bij:

 • Perceelsomtrekken (nieuwbouw, projectontwikkeling)
 • Landbouwgronden (verkoop)
 • Parkeergelegenheden
 • Evenemententerreinen
 • Regio aanduidingen (gemeentegrens, provincie, wijk, buurtvereniging)
 • Werkgebieden
 • Natuurgebieden

Natuurlijk kunt u hierbij de kleur en dikte van de lijn, de kleur van de opvulling en de transparantie instellen.


Bing Maps Silverlight Map Control

23-mrt-2009

Microsoft heeft op het Mix09 event in Las Vegas een proefversie van het Bing Maps control voor Silverlight gepresenteerd. Deze control maakt het mogelijk Bing Maps toe te passen in Silverlight. Hierdoor zoomen de kaarten mooier doordat gebruik gemaakt wordt van DeepZoom. Daarnaast is de performance beter aangezien de programmacode niet meer JavaScript maar Managed C# is. Op dit moment is deze proefversie nog enigszins beperkt, Birds Eye is bijvoorbeeld niet aanwezig. Deze gaat er overigens ook niet komen. Hiervoor in de plaats heeft Microsoft andere (lees betere) plannen maar daar is helaas nog geen duidelijkheid over. Hopelijk komt deze versie snel uit.

Met deze proefversie hebben we de onderstaande demo ontwikkeld. Objectmap zal deze control natuurlijk ook als een 'koppelingstype' gaan aanbieden. Natuurlijk moet u wel eerst eenmalig Silverlight installeren.

Get Microsoft Silverlight

Exacte Positie bepalen

16-mrt-2009

Dat het bij Objectmap mogelijk is om de positie van een object exact te bepalen wordt vaak met enthousiasme begroet. Ook grapjassen maken graag gebruik van ons voorbeeld om exacte locatie te bepalen en zoeken regelmatig een droomlocatie uit. Hieronder hebben wij de leukste lokaties tot nu toe opgenomen.

Heb je ook een leuke lokatie gevonden, laat het ons weten. De leukste lokatie wordt eind 2009 beloond met een gratis jaarabonnement tot 50 objecten!

 

Dat dit natuurlijk ook een nuttige toepassing heeft, ziet men vaak in de makelaardij bij nieuwbouw en projectontwikkeling. Daarvoor kan een aangrenzende straat als uitgangspunt gekozen worden, waarna men het object exact kan positioneren. Met behulp van de satellietbeelden kan men ook zien hoever een pand van de weg afligt.

 

U kunt overigens het corrigeren van de positie ook uitbesteden aan een derde persoon, bijvoorbeeld de eigenaar van de woning. Hiervoor kunt een speciale 'Object Positioneren' koppeling (URL) genereren en deze naar de eigenaar van de woning mailen. De eigenaar kan dan met behulp van deze URL het object precies boven de woning plaatsen, zie voorbeeld.


Google Earth Plug-in

07-dec-2008

Op 5 december heeft Google een Mac-versie uitgebracht van de Google Earth plugin voor webbrowsers. De plugin werkt met zowel Safari als FireFox op de Mac. Hoewel de plugin niet alle functionaliteiten biedt als de losse Googe Earth applicatie, kunnen functies van de applicatie nu wel direct in de browser worden gebruikt. De Windows versie was reeds een aantal maanden beschikbaar.

Objectmap komt zeer binnenkort met de mogelijkheid om een Google Earth plugin koppeling aan te maken. Nadat u deze op uw HTML pagina geplaatst heeft worden uw objecten en verzamelingen 3D in de browser getoond. Uw bezoekers moeten dan wel eenmalig de speciale plugin installeren.

Voorbeeld


Handleiding Open Huizen Route

02-okt-2008
Open Huizen Route

Makelaars kunnen voor een Open Huizen Route een extra Google Maps kaart met alle deelnemende woningen op de website plaatsen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Hiervoor hebben we een handleiding geschreven die u hier kunt downloaden.
 

Add to TomTom

Naast een kaart is het ook mogelijk om voor woningzoekenden alle deelnemende woningen naar de TomTom te downloaden. Ook dit staat in de handleiding beschreven. Meer Info...

  Voorbeeld IJsselstreek Makelaars

Bezoek Ijsselstreek Makelaars

Objecten Clusteren

19-sep-2008

Als u veel objecten heeft kan het voorkomen dat iconen elkaar op de kaart overlappen. Op de onderstaande kaart zijn twee woningen over elkaar getoond indien men te ver uitzoomd. Dit probleem is op te lossen met behulp van clustering. Hierbij wordt een speciaal icoon getoond voor overlappende objecten. Indien men op dit clustericoon klikt wordt de kaart ingezoomd naar de onderliggende objecten.

Zonder clustering Met clustering Ingezoomd op onderliggende objecten

Indien men gebruik wil maken van clustering dient men bij de accountinstellingen een icoon voor het cluster te selecteren. Dit icoon wordt dan gebruikt om overlappende objecten als cluster te tonen. Klik hier voor een live demo.


Objectmap kaarten in een LightWindow

09-mei-2008

De nieuwe website van het Amsterdamse makelaarskantoor Recourt Makelaars maakt gebruik van de nieuwste LightWindow koppelingen. Bij deze koppeling worden de kaarten in een dynamisch openklap venster getoond waarbij de achtergrond van de pagina vervaagd. Dit geeft een super moderne uitstraling aan de website. Deze techniek is redelijk eenvoudig te gebruiken door vier extra javascripts en een extra stylsheet te refereren.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een live demo, selecteer vervolgens 'Ligging v/h object'


BeetjeHulp.nl

23-jan-2008

Huiseigenaren die het liefst zelf hun woning willen verkopen, kunnen toch begeleiding krijgen van een NVM-makelaar.

Honderdvijftig leden van de makelaarsvereniging verspreid over het land hebben beetjehulp.nl opgericht. Huizenverkopers kunnen hier tegen een vaste courtage van 1.299 euro diensten afnemen.

Met beetjehulp.nl willen de NVM-makelaars de concurrentie aangaan met de groeiende groep internetmakelaars die tegen een vast, laag bedrag de huizenverkoper alleen op onderdelen helpt zijn woning te verkopen.

Een derde van de huizenverkopers zegt zijn woning het liefst zelf te verkopen, maar wil wel graag begeleiding. Prijsbepaling en het opstellen van de koopakte laten ook de doe-het-zelvers graag over aan een makelaar. De groep NVM-leden lanceert vandaag onder de naam Roterogroep de website beetjehulp.nl .

Ook Roterogroep gebruikt voor beetjehulp.nl de kaarten van Objectmap. Ook hier krijgt de huizenverkoper een beetje hulp bij het bereikbaar maken het huis, met een kaart, een routeplanner en de mogelijkheid om het huis toe te voegen aan de TomTom.


Microsoft Virtual Earth

21-dec-2007

Vanaf 19 december heeft Microsoft eindelijk heel Nederland in hoge resolutie in Virtual Earth. De luchtfoto's van Virtual Earth zijn afkomstig van kaartenmaker Navteq, terwijl Google zijn beeldmateriaal bij het door TomTom ingelijfde TeleAtlas betrekt. Het beeldmateriaal dat in de Virtual Earth-database is gestopt zou tot op 50 centimeter nauwkeurig zijn.

Als je inzoomt tot 1 mijl hoogte (kan dat niet ook gewoon in meters?), dan zie je nog de wazige beelden, maar verder inzoomen levert je dan de langverwachte hi-res beelden.

Vandaag alvast een kleine sneak preview van onze implementatie in Objectmap. Binnenkort kunnen alle gebruikers hier zonder extra kosten gebruik van maken.

Heel interessant bij Virtual Earth is de functie Birds Eye View. Hierbij is het mogelijk een stad schuin van boven te bekijken. Dit is een groot verschil met de satellietfoto's die normaal gebruikt worden. Daarbij zie je gebouwen recht van boven, waardoor je alleen de daken ziet. Bij Birds Eye View zijn luchtfoto's gebruikt waarbij je schuin de straten in kunt kijken, inderdaad zoals een vogel in zijn vlucht. Op deze manier zie je niet alleen de daken, maar ook de gevels van huizen en andere gebouwen. Zo krijg je een veel beter idee van de omgeving.

De Nederlandse steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Zwolle, Kerkrade, Nijmegen, Oss, Maastricht en Breda zijn op deze manier te zien. Als je op zo'n stad inzoomt zie je een speciaal icoon oplichten die je naar de Birds Eye View foto's brengt. De besturing is verder gelijk aan die van Virtual Earth en Google Maps. Software hoef je niet te downloaden. Amsterdam en andere steden volgen binnenkort.


TomTom Nuttige Plaatsen

06-nov-2007

Vanaf heden is het mogelijk om de objecten als Nuttige Plaatsen (NP) op uw TomTom te installeren. Objectmap genereert voor u een TomTom koppeling (knop) die u op uw eigen website plaatst. Uw objecten zijn dan niet alleen zichtbaar in Google Maps en Google Earth maar ook op de TomTom.

De bezoeker van uw WebSite kan dan klikken op de knop waarna de TomTom Home software automatisch opstart. De omschrijving van de Nuttige Plaatsen wordt getoond waarna deze geinstalleerd worden op de TomTom. Deze omschrijving kunt u overigens bij uw Account Instellingen zelf ingeven.

 

Iconen

U kunt ook zelf het icoon instellen dat gebruikt wordt om de NP te herkennen. Standaard wordt de hier links getoonde regendruppel getoond maar dat kunt u zelf aanpassen. De afbeelding mag echter niet groter dan 22 bij 22 pixels zijn en niet transparant.

Gebruik

Deze oplossing is ideaal voor makelaars om een Open Huizen Route eenvoudig beschikbaar te maken op de TomTom. Deze TomTom koppeling is gratis voor alle Objectmap gebruikers in Trede 2 of hoger.

Objectmap biedt u de eenvoudigste oplossing om uw objecten zichtbaar te maken op de TomTom.

Voorbeeld

Heeft u een TomTom? Klik dan op de onderstaande knop voor een voorbeeld toepassing van alle Van der Valk Hotels. Hierbij worden alle hotels in een keer aan uw TomTom toegevoegd.

 

TomTom gebruiken?

In Objectmap kunt van een Verzameling een koppeling genereren van het type 'TomTom Nuttige Plaatsen'. De koppelingtekst kopieert u vervolgens naar het klembord en plakt u op uw eigen website. Meer hoeft u niet te doen. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn om vanuit een kaart op de TomTom knop te klikken. Je hoeft dan geen koppeling meer toe te voegen.


Routeplanner voor Open Huizen Route

11-okt-2007

Met Objectmap is het vanaf heden mogelijk een route te plannen tussen meerdere woningen van bijvoorbeeld een Open Huizen Route. De bezoekers van uw website geven aan vanaf welk adres zij de routebeschrijving willen hebben naar de eerste woning. Daarna kunnen zij extra woningen toevoegen aan deze routebeschrijving. Ook de terugreis kan erbij getoond worden.

 

Extra aandacht is besteed aan het afdrukken van deze routebeschrijving. Eerst wordt de kaart getoond met daaronder de routebeschrijving. Als laatste wordt de inhoud van elke tekstballon van de geselecteerde woningen afgedrukt.

Het maken van een Google Maps kaart voor een Open Huizen Route is heel eenvoudig. Hier zijn drie stappen voor nodig:

 1. In Objectmap maakt u een nieuwe Verzameling aan
 2. In deze Verzameling plaatst u alle woningen die mee doen aan de Open Huizen Route
 3. De Koppelingtekst van deze Verzameling kopieert u naar het klembord en plakt u op uw Open Huizen Route web-pagina. Een koppeling van het type IFRAME is hier het meest geschikt voor. De kaart is dan ingesloten in de pagina waardoor u boven of onder de kaart nog extra uitleg over de datum en tijden kunt opnemen.

De volgende stap is om deze gegevens via de TomTom naar de auto te verplaatsen. Hier gaan wij de komende periode aan werken.


Noordelijke NVM-Dag

01-okt-2007

Op vrijdag 21 september heeft Objectmap zichzelf gepresenteerd op de Noordelijke NVM-Dag. Op deze dag kwamen ruim 600 NVM Makelaars bijeen. Objectmap werd met enthousiasme ontvangen. We hebben gemerkt dat ons product op het moment een interessant marketinginstrument is. Deze dag is voor Objectmap een enorm succes geweest. Het blijkt wel dat makelaars met ons product indruk willen maken op hun klanten en de woningzoekenden.

Tijdens de Noordelijke NVM-Dag was het mogelijk om kans te maken op een gratis jaarabonnement bij Objectmap.

De winnaars zijn:

 • Alice Meppelink van Woonaccent Makelaardij te Meppel
 • Sander Jochems van Makelaardij Schierbeek te Assen

Wij wensen hen proficiat en veel plezier met het gebruik van Objectmap!


Groot Britannië

11-jul-2007

Ook het toevoegen van objecten in Groot Britannië is vanaf heden mogelijk. Tot nu toe was het nog niet mogelijk om te zoeken op straatnaam of zelfs plaatsnaam. Nu wordt deze zoekfunctie wel ondersteund door Google. Daardoor ondersteunt Objectmap deze zoekfunctie nu ook.


Routeplanner

21-jun-2007

Objectmap heeft vanaf vandaag een geïntegreerde routeplanner. De bezoeker kan in de tekstballon op de knop Route klikken. Boven het kaartje kan de bezoeker het vertrekadres invullen waarna een gedetailleerde routebeschrijving naar het object verschijnt. De routebeschrijving is dynamisch en geeft iedere bezoeker de optimale route.

De routeplanner is onlangs mogelijk gemaakt in versie 2.82 van de Google Maps API. Google heeft een limiet gesteld van maximaal 10.000 routeopvragingen per dag. Dit aantal wordt gedeeld door alle bezoekers van onze klanten. Indien gewenst kunnen wij u, tegen een geringe vergoeding, een eigen Google Maps API key geven waardoor u dit aantal niet meer hoeft te delen met andere gebruikers van Objectmap. Neem hiervoor contact met ons op.

Klik hier voor een demonstratie.

Gratis Objectmap gebruikers (trede 1) kunnen op dit moment nog geen gebruik maken van de geïntegreerde routeplanner. Zij blijven gebruik maken van de bestaande routebeschrijving via http://maps.google.nl/.

Routebeschrijving

Routebeschrijving kunt u aan bestaande kaarten toevoegen door de URL uit te breiden met de parameter &route=1. Hierdoor wordt de knop 'Route' zichtbaar in de tekstballon. Natuurlijk kunt u ook heel eenvoudig de koppeling met routebeschrijving opnieuw genereren en op uw website plaatsen.

Routebeschrijving

Gezocht Google SketchUp ontwerpers

12-jun-2007

Voor een goede relatie van ons zijn wij op zoek naar ontwerpers van Google SketchUp 3D modellen. Heb je hier ervaring mee en ben je op zoek naar opdrachten, neem dan contact met ons op. Wij kunnen je dan in contact brengen met onze relatie.

 

Klik hier voor een demo film van Google SketchUp.


Geselecteerd icoon

18-mei-2007

Tot op heden hadden alle objecten (bijvoorbeeld woningen) in een kaart vaak hetzelfde icoon. Hierdoor was het lastig te achterhalen wat het eerst getoonde object was in een kaart. Om dit op te lossen kunt u bij een icoon naast de normale afbeelding ook een 'geselecteerde afbeelding' invoeren.


Google SketchUp ondersteuning

12-apr-2007

Objectmap kan vanaf vandaag ook Google SketchUp modellen in een Google Earth kaart tonen.

 

Google SketchUp 6.0 is een gratis programma waar je eigen 3D modellen kunt maken. Deze modellen kunnen heel eenvoudig aan Google Earth worden gekoppeld. Daarna slaat u de modellen in Google Earth op in een .kmz bestand. Tot slot neem u dit bestand op bij een object in Objectmap. Binnenkort kan u hier een video in de Help vinden.

Klik hier om Google Earth gratis te downloaden.

Klik hier om Google SketchUp gratis te downloaden.

Klik hier voor een Objectmap demo van Google SketchUp modellen in Google Earth.

Klik hier voor de 3D Warehouse met allemaal (gratis) voorgedefinieerde 3D modellen

 


Realworks Connected Partner

01-apr-2007

Objectmap is Connected Partner van Realworks geworden. Hierdoor kunnen NVM makelaars die aangesloten zijn bij Realworks nog eenvoudiger gebruik maken van Objectmap. Alle woningen kunnen volautomatisch door Realworks in Objectmap geplaatst worden. Elke makelaar kan daarna op zijn eigen website de woningen in een Google Maps en/of Google Earth kaart tonen.

Meer info


Route + 2de hyperlink knoppen in tekstballon

12-mrt-2007

We hebben de mogelijkheid toegevoegd om bij een object in de tekstballon nog een extra hyperlink op te nemen. Deze optie is alleen bij een object zichtbaar indien u bij de Account gegevens de 'Tekst 2de hyperlink' invoert.

Daarnaast is het mogelijk om ook een link naar de Google Maps routebeschrijving in de tekstballon te plaatsen. Hiervoor kruist u de optie 'Routebeschrijving' aan bij de koppeling van een object en/of verzameling. 


Legenda

27-feb-2007

In Objectmap kan vanaf vandaag gebruik gemaakt worden van een Legenda in de Google Maps kaarten. Via deze legenda kunt u extra objecten in een kaart tonen of verbergen.

Een legenda maakt u aan door bij de gegevens van een verzameling aan te vinken welke verzamelingen in de legenda getoond moeten worden.

Voorbeeld:


Google Earth ondersteuning

21-feb-2007

Objectmap ondersteund vanaf vandaag ook Google Earth 3D kaarten. Wilt u uw bestaande objecten op een Google Earth kaart tonen, dan hoeft u dee gegevens niet opnieuw in te voeren. Hiervoor kiest u bij het tabblad Koppeling van een object of verzameling de optie 'Google Earth KML bestand'. U kopieert de koppeling naar het klembord en plakt deze daarna in uw eigen webpagina, zoals u dat ook kon met de Google Maps koppeling.  

Google Earth heeft als voordeel dat u de 3D kaarten kunt zoomen, kantelen en draaien. Daarnaast wordt ook routeplanning ondersteund. Dit maakt het gebruik van deze kaarten voor een Open Huizen Route extra interessant.

Klik hier om Google Earth gratis te downloaden.

Klik hier voor een Objectmap demo van Google Earth.

Klik hier voor een uitgebreide uitleg van de mogelijkheden van Google Earth.


Iconen importeren

14-feb-2007

Vanaf vandaag is het mogelijk om zelf een icoon te importeren. Hierdoor kunt u eenvoudig bijvoorbeeld uw eigen logo als icoon bij uw objecten tonen. Daarnaast is de lijst van standaard iconen sterk uitgebreid. Deze lijst wordt in de toekomst regelmatig aangevuld.


Objectmap is gestart

01-feb-2007

Objectmap is nu echt gestart. Na een drukke periode hebben we de deadline van 1 februari 2007 gehaald en is de beta periode afgesloten. Vanaf vandaag kunnen onze klanten zichzelf registreren en gebruik maken van alle functies binnen Objectmap. We hebben nog veel plannen voor de toekomst. We blijven uitbreiden en houden u via deze nieuwspagina op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden.


Objectmap beta

30-okt-2006

Vandaag is de eerste beta-versie van Objectmap online gegaan. Dit betekent dat de basisfunctionaliteit te gebruiken is. Aan de hand van de reacties zullen we de functionaliteit de aankomende tijd verder verbeteren. Heeft u opmerkingen of suggesties, stuur deze dan door naar info@objectmap.nl.